Χρειάστηκε να παρέμβει ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Ν. Αναστασιάδης για το θέμα της απόφασης για το άνοιγμα των σχολείων στις 21 Μαΐου με σκοπό να κατευνάσει τις διαμαρτυρίες και την αναστάτωση που προκλήθηκε στην κοινωνία. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι έγινε πολύ κακή διαχείριση από το Υπουργείο Παιδείας.

Είναι ουσιαστικά το πρώτο θέμα που προέκυψε κατά τη διάρκεια της προσπάθειας αντιμετώπισης της κρίσης του κορωνοϊού που προκάλεσε τόση αναστάτωση και διαφωνίες (μετά την αστοχία που παρουσιάστηκε σε αρχικό στάδιο με τα ατυχή διατάγματα που αφορούσανε την απαγόρευση επαναπατρισμού). Είναι επίσης η πρώτη φορά που η επιστημονική ομάδα δεν πείθει, λόγω των αντιθετικών δηλώσεων και των παλινδρομήσεων στελεχών της.

Η προεδρική παρέμβαση δημιουργεί τεράστιες ευθύνες για την Κυβέρνηση, ιδιαίτερα όταν έχει κυκλοφορήσει δημόσια η παρέμβαση της ΟΕΒ που ήτανε φαίνεται καθοδηγητική. Υποτίθεται ότι οι αποφάσεις για την σταδιακή επανάκαμψη δεν θα επηρεάζονταν από οικονομικές σκοπιμότητες. Αυτά μας έλεγαν.    

Ας φροντίσει να μην βρεθεί στο εδώλιο. Ας πάρει όλα τα μέτρα ώστε να μην υπάρξει απειλή για την υγεία των παιδιών, των εκπαιδευτικών, των εργαζομένων και των γονέων.

Πάντως οι οιωνοί δεν είναι θετικοί. Φαίνεται να υπάρχουν πολλά προβλήματα και κωλύματα.  

Να μην διστάσει η Κυβέρνηση –  και με βάση την αξιολόγηση της επιστημονικής επιτροπής- εάν διαπιστώσει ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν όλα με βάση το προγραμματισμό της να αλλάξει την απόφασή της σε σχέση με το καθολικό άνοιγμα των σχολείων στις 21 Μάιου.