Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών έχουμε επανειλημμένα καταγγείλει τη ρύπανση στον Οβκό ποταμό και έχουμε δραστηριοποιήσει τους υπεύθυνους, οι οποίοι όμως μετά από μια επιφανειακή αντίδραση δεν συνεχίζουν αποτελεσματικά.

Έτσι δε λέει να σταματήσει η ρύπανση του Οβκού ποταμού και κατ’ επέκταση της παρακείμενης περιοχής από τα χοιροστάσια που είναι εγκατεστημένα πλησίον του ποταμού και οι αρμόδιοι σφυρίζουν αμέριμνα.

Από το 2013 ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, κ. Γιώργος Περδίκης, απηύθυνε σχετικές ερωτήσεις στους αρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών και Γεωργίας κ. Χάσικο και κ. Κούγιαλη αντίστοιχα.

Οι απαντήσεις που λάβαμε από τον κ. Χάσικο ήταν ότι λαμβάνονται μέτρα για δημιουργία επιπρόσθετών υποδομών στο συγκεκριμένο χοιροστάσιο και ότι λαμβάνονται δικαστικά μέτρα εναντίον του ιδιοκτήτη και από τον κ. Κούγιαλη ότι το Τμήμα Περιβάλλοντος είχε διαπιστώσει φαινόμενα διαρροών από τα χοιροστάσια στον ποταμό Οβκό.

Το 2015, επανήλθαμε με ερώτηση ως προς τον υπουργό Γεωργίας σχετικά με τα συγκεκριμένα χοιροστάσια και η απάντηση που λάβαμε ότι εμπίπτουν στο νόμο περί βιομηχανικών εκπομπών και εκκρεμούσε η άδεια τους.

Η διαπιστωμένη εδώ και χρόνια ρύπανση συνεχίζεται όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που επισυνάπτονται, χωρίς να έχει ληφθεί κανένα μέτρο ούτε από τους ιδιοκτήτες των χοιροστασίων, ούτε και από τα αρμόδια υπουργεία.

Επιτέλους καλούμε τις αρμόδιες αρχές να αναλάβουν δράση γιατί πρόκειται για μια μεγάλη εστία μόλυνσης που έχει καταστρέψει την περιοχή και προκαλεί προβλήματα βιωσιμότητας στους κατοίκους της περιοχής.

2608_3 2608_1