Η προκλητική στάση της Τουρκίας συνεχίζεται σε καθημερινή βάση. Ο κ. Τσαβούσογλου ξεχνά ότι, η Τουρκία ευθύνεται με την εισβολή και την κατοχή για το σημερινό καθεστώς στην Κύπρο.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε προκλητικά ότι η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα που πρέπει να επικρίνει την Τουρκία στο Κυπριακό.

Φαίνεται ότι, η έντιμη και ξεκάθαρη στάση της Ελλάδας στο θέμα των εγγυήσεων και της ασφαλείας δεν αρέσει στην Τουρκία.
Ζητά από την Ελλάδα να πει ξεκάθαρα ότι διαφωνεί με την Τουρκία στο θέμα των εγγυήσεων, ενώ είναι σαφές ότι ήταν η Ελλάδα που κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση για κατάργηση των εγγυήσεων και απομάκρυνση των κατοχικών στρατευμάτων.

Ξεχνά η Τουρκία ότι με την αδιαλλαξία της και την προκλητικότητα της έχει βαλτώσει τις συνομιλίες και ευθύνεται για το “ναυάγιο” των συνομιλιών στη Γενεύη. Όσο και να προσπαθεί ο κ. Τσαβούσογλου να επιρρίψει ευθύνες στην Ελλάδα, δύσκολα θα βρει υποστηρικτές.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καταδικάζουμε τις νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού εξωτερικών κ. Τσαβούσογλου και ζητούμε επιτέλους να παύσει η στάση ανοχής που ακολουθεί ο πρόεδρος Αναστασιάδης έναντι των τουρκικών προκλήσεων. Πρέπει επιτελούς να καταλάβει ότι η ανοχή τρέφει την τουρκική αδιαλλαξία.