Τις τελευταίες μέρες έχουν πολλαπλασιαστεί οι καταγγελίες για την αποκοπή δένδρων στην πόλη της Πάφου. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα είχαμε μπαράζ καταγγελιών σε πολλές περιοχές.

Στην συμβολή των οδών Γ. Καραϊσκάκη και Κιλκίς, απεκόπη ένα τεραστίων διαστάσεων δένδρο ενώ κάποιοι φρόντισαν να δηλητηριάσουν τα υπόλοιπα δέντρα. 

Επίσης στην οδό Αποστόλου Παύλου, κάποιοι μαγαζάτορες με την ανοχή των αρμοδίων αρχών κόβουν ανενόχλητοι δένδρα.

Στην περιοχή των Τάφων των Βασιλέων ιδιωτική εταιρεία, χωρίς την επίβλεψη του Τμήματος Δασών, κλαδεύει τα πεύκα μέχρι και τα 2/3 του ύψους των. Αναφορικά με την τελευταία περίπτωση μάλιστα, χρειάστηκε η παρέμβαση του Διευθυντή του Τμήματος Δασών για να τερματιστεί αυτή η αλχημεία.

Ο Δήμος Πάφου, τέλος καρατόμησε αρκετά δένδρα προκαλώντας την οργή των περίοικων, υπό τη δικαιολογία της επικείμενης δενδροφύτευσης του χώρου. Ασφαλώς τέτοιες δικαιολογίες δεν αρκούν και είναι γι αυτό που ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Πάφου επιμένουμε πως χωρίς την παρουσία Δημοτικού Γεωπόνου θα βιώνουμε καθημερινά τα ίδια φαινόμενα.

Σε καμία περίπτωση το ότι φυτεύονται πολλά δένδρα, δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για τον σφαγιασμό που γίνεται καθημερινά.

Μόνη λύση είναι η άμεση πρόσληψη δημοτικού γεωπόνου ο οποίος θα αναλαμβάνει και την ευθύνη για κάθε τι που αφορά την διαχείριση του Πρασίνου στην Πόλη μας.