Μετά από καταγγελίες που δεχθήκαμε για την ταλαιπωρία και την κακή κατάσταση που βιώνουν τα άλογα που βρίσκονται στην πλατεία Τροόδους, το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών απευθύνεται για άλλη μια φορά στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες του κράτους και στις άλλες αρμόδιες αρχές.

Στην επιστολή που έστειλε σήμερα ο Πρόεδρος του Κινήματος κ. Γιώργος Περδίκης προς τον διευθυντή των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών κ. Χριστόδουλο Πίπη, προκειμένου να εξεταστούν οι καταγγελίες και να γίνουν οι δέουσες ενέργειες ως προνοεί η νομοθεσία, καταγράφεται για άλλο ένα καλοκαίρι η κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία Τροόδους.

Πρόκειται για άλογα τα οποία βρίσκονται στην περιοχή της πλατείας Τροόδους για τουριστικούς λόγους και ιππασία – σήμα κατατεθέν της πλατείας εδώ και χρόνια – και για τα οποία συχνά το Κίνημα δέχεται καταγγελίες ότι δεν τυγχάνουν της απαιτούμενης φροντίδας.  Παλαιότερα είχαμε χειριστεί καταγγελίες για υπερβολική καταπόνηση ή για έλλειψη στεγάστρου που να προστατεύει από τις καιρικές συνθήκες π.χ. ήλιο ή χαλάζι. Αυτή τη φορά η καταγγελία μιλά για κακή κατάσταση λόγω του πολύ κοντού σχοινιού που είναι δεμένα τόσες ώρες καθημερινά τα άλογα, ως επίσης ότι είναι εκτεθειμένα στον καυτό ήλιο.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε ότι το τουριστικό προϊόν της Κύπρου δεν εμπλουτίζεται καθόλου λόγω της ύπαρξης αλόγων στην πλατεία του Τροόδους με ταλαιπωρημένα ζώα. Θεωρούμε ότι αυτή η άσχημη εικόνα πρέπει επιτέλους να τελειώσει οριστικά, ενώ αναμένουμε ότι οι καταγγελίες θα εξεταστούν το συντομότερο δυνατόν.

ΝΟ. 595 19 ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ 2