Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη και ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης προσπαθούν να πείσουν με επικοινωνιακές ατάκες για το  «Success Story»  της κυπριακής οικονομίας. 

Όμως ο τακτικός μεταμνημονιακός έλεγχος από τη τρόικα, αποκαλύπτει όλα τα αρνητικά που έφερε στην οικονομία της χώρας η κακοδιαχείριση τόσων δεκαετιών και οι τάχα επιτυχημένες επιλογές του κ. Χάρη Γεωργιάδη.

Η πραγματική εικόνα είναι πως υπάρχει αριθμός προβλημάτων που χρήζουν έγκαιρης αντιμετώπισης  όπως το ύψος των μη εξυπηρετούμενων δανείων, το ύψος του δημόσιου χρέους, ο αργός ρυθμός των μεταρρυθμίσεων, τα προβλήματα στον τομέα απονομής της δικαιοσύνης και διάφοροι εξωτερικοί κίνδυνοι.

Ακόμα και ο τάχα πλεονασματικός προϋπολογισμός του 2019 έχει μετατραπεί σε ελλειμματικός – αντιγράφοντας πρακτικές του παρελθόντος – και αυτό δεν το, λέει η αντιπολίτευση αλλά η ιδιά η τρόικα λόγω των εγκληματικών αποφάσεων της κυβέρνησης για την δολοφονία του συνεργατισμού με την υπογραφή των κομμάτων ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΕΛΑΜ. 

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε τα ΜΕΔ ως το σημαντικότερο από τα προβλήματα, ως μια ωρολογιακή βόμβα που απειλεί να τινάξει στον αέρα την Κυπριακή οικονομία. Η Κυβέρνηση από το 2013 είχε αρνηθεί να προωθήσει τη δημιουργία Δημόσιου Φορέα Διαχείρισης των ΜΕΔ, τη μοναδική ίσως λύση για την αντιμετώπιση των ΜΕΔ, όπως απέδειξε το παράδειγμα άλλων χωρών.

Για το θέμα αυτό θα επανέλθουμε εντός της εβδομάδας αποκαλύπτοντας τα πρακτικά της συνάντησης της πολιτικής με την οικονομική ηγεσία στις 15 Μαρτίου 2016 για το θέμα των ΜΕΔ. 

Είναι η κατάλληλη στιγμή, μετά τις υποδείξεις και της τρόικας η Κυβέρνηση να εισακούσει επιτέλους τις σωστές προτάσεις για την οικονομία, διαφορετικά θα αποδειχθεί ότι τα «Success Story» ήταν απόλυτα πλαστό.