Αν και το σχολικό κουδούνι ήχησε και οι μαθητές μπήκαν στις τάξεις για τη νέα σχολική χρονιά, τα μέτωπα στην παιδεία είναι ανοικτά, δημιουργώντας στην κοινή γνώμη και ιδιαίτερα τους γονείς μια αβεβαιότητα σε σχέση με την πορεία της σχολικής αυτής περιόδου. Ακόμα μια χρονιά ξεκινά με προβλήματα στην υποδομή και με κενά στην στελέχωση.

To θέμα των υποδομών και των σχολικών χώρων απασχολεί και φέτος κάποια σχολεία, ενώ πλέον τείνει να εξελιχθεί σε ένα χρόνιο πρόβλημα.

Πέραν αυτών, οι μαθητές στην Πόλη Xρυσοχούς ζητούν όπως αντικατασταθεί η διευθύντρια του σχολείου, καθώς φαίνεται να υπάρχει θέμα κακών σχέσεων, όπως υποστηρίζουν γονείς και μαθητές,  τόσο με τους γονείς των παιδιών που φοιτούν στο σχολείο, όσο και με τους μαθητές του. Ακόμα και το προσωπικό του σχολείου φαίνεται να αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα.

Στο εν λόγω σχολείο αύριο δεν θα βρίσκονται οι μαθητές, αλλά έξω απ’ αυτό θα βρίσκονται οι γονείς τους απαιτώντας την αντικατάσταση της διευθύντριας.

Πριν λίγες μέρες βιώσαμε το προβλήματα που αφορά την υπόθεση με τη μαθήτρια η οποία προσήλθε στο σχολείο με μαντήλα στο κεφάλι.

Όλα αυτά τα προβλήματα έχουν ως αποτέλεσμα να δημιουργείται στην κοινή γνώμη και ιδιαίτερα στους γονείς, μία αβεβαιότητα σε σχέση με τη φετινή σχολική χρονιά.

Αναφορές επίσης έγιναν και για ελλείψεις στις μονάδες για ξενόγλωσσα παιδιά και για αλφαβητισμό.

Όλα αυτά τα προβλήματα έχουν ως αποτέλεσμα να δημιουργείται στην κοινή γνώμη και ιδιαίτερα στους γονείς,  μία αβεβαιότητα σε σχέση με τη φετινή σχολική χρονιά.  

Με την ευκαιρία αυτή, ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών  επαναφέρουμε και το θέμα που αφορά τις αξιολογήσεις των εκπαιδευτικών και την ικανότητά τους να διαχειρίζονται ευαίσθητα θέματα προκειμένου να αποφεύγονται επεισόδια όπως αυτό που είδαμε πρόσφατα. Δυστυχώς η παιδεία που εμείς ονειρευόμαστε για τα παιδιά μας είναι μακριά σε σχέση με τη σημερινή επικρατούσα κατάσταση στα σχολεία.