Δηλώσεις βουλευτή Λευκωσίας κ. Γιώργου Περδίκη, προέδρου Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εκφράζουμε την ανησυχία μας για την πορεία των πραγμάτων. Καταδικάζουμε την ένταση και το πάθος με το οποίο η τουρκοκυπριακή ηγεσία εκμεταλλεύτηκε ένα γεγονός ήσσονος σημασίας και το μετέτρεψε σε τεράστιο ζήτημα, παρομοιάζονταν το μάλιστα με απαράδεκτες καταστάσεις. Λυπούμαστε που σε αυτό τον ορυμαγδό και το ντελίριο των αντιδράσεων των Τουρκοκυπρίων, συμμετέχουν όλες οι πολιτικές ηγεσίες, ανεξάρτητα αν ανήκουν στη δεξιά ή στην αριστερά και ιδιαίτερα και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης κ. Ακιντζί.

Αυτό το ντελίριο μισαλλοδοξίας, νομίζω ότι πρέπει όλους να μας προβληματίσει. Βεβαίως προκαλεί προβλήματα στις συνομιλίες. Πρέπει να πέσουν γενικώς οι τόνοι, αν θέλουμε να έχουμε ένα κοινό μέλλον οι Τουρκοκύπριοι και οι Ελληνοκύπριοι.

Οι όποιες διαφορές προσέγγισης, που όντως υπάρχουν για διάφορα γεγονότα της ιστορίας της Κύπρου, πρέπει να αντιμετωπίζονται με ψυχραιμία. Εάν διαφωνούν, θα πρέπει να συζητούν τη διαφωνία τους μαζί μας-το ίδιο ισχύει βεβαίως και για μας- και να μην καταφεύγουν σε τέτοιες ακραίες αντιδράσεις, οι οποίες δεν είναι και ο καλύτερος οιωνός για το μέλλον αυτής της χώρας.

Καταδικάζουμε αυτές τις συμπεριφορές και αντιδράσεις της πολιτικής ηγεσίας των Τουρκοκυπρίων, και τους καλούμε να λογικευτούν.