Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εκφράζει την ανησυχία του για το διάταγμα του Υπουργείου Εσωτερικών για το κυνήγι της αλεπούς. Κατανοούμε το πρόβλημα του υπερπληθυσμού των αλεπούδων, που είναι αποτέλεσμα της ανθρώπινης επέμβασης στο φυσικό περιβάλλον.

Η πλειοψηφία της Βουλής με απόφαση της το 2014, αφαίρεσε την αλεπού από τα προστατευόμενα  είδη με το  πρόσχημα ότι έχει πολλαπλασιαστεί ο πληθυσμός της, χωρίς βέβαια να υπάρχει κάποια πλήρης επιστημονική μελέτη που να υποστηρίζει αυτόν τον ισχυρισμό. Το αποτέλεσμα αυτής της λανθασμένης πολιτικής απόφασης ήταν να αναθεωρηθεί το 2015, ο νόμος περί προστασίας και διαχείρισης αγρίων πτηνών και θηραμάτων του 2003 και να επιτρέπει στο Ταμείο Θήρας να παρεμβαίνει στη φύση μειώνοντας  απερίσκεπτα τον πληθυσμό των αλεπούδων. Ως αποτέλεσμα αυτού είδαμε τους τελευταίους μήνες πολλούς, δήθεν κυνηγούς, να επιδεικνύουν ως τρόπαιο σκοτωμένες αλεπούδες ή να ανεβάζουν στο διαδίκτυο σκηνές από βασανισμό αλεπούδων.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλεί τον Υπουργό Εσωτερικών και τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Θήρας,  έστω και την ύστατη, να λάβουν τα μέτρα τους  ώστε να μην χειροτερέψει αυτή η κατάσταση  που προσβάλει τον πολιτισμό μας και τους ευσυνείδητους κυνηγούς.