Ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και βουλευτής Λευκωσίας, κ. Γιώργος Περδίκης κατήγγειλε ότι αμέσως μετά την παρουσία της κυρίας Ειρήνης Καλότυχου στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών κινήθηκε εναντίον της πειθαρχική διαδικασία.

Η κα. Καλότυχου, βοηθός κτηματομεσίτη, αμέσως μετά την παρουσία της στη Βουλή είδε το Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών να ανασύρει από το συρτάρι παλαιότερη υπόθεση εναντίον της, γνωστοποιώντας της ότι θα εξεταστεί άμεσα και θα τις επιβληθούν κυρώσεις.

Με επιστολή του προς την πρόεδρο της Επιτροπής Εσωτερικών, κα Ελένη Μαύρου, ο κ. Περδίκης υπενθυμίζει πως είχε προειδοποιήσει την Επιτροπή για πιθανές διώξεις εκ μέρους του Συμβουλίου και κάλεσε τους βουλευτές να πάρουν μέτρα ώστε το Συμβούλιο Κτηματομεσιτών να μην στοχοθετήσει ή να επιδείξει τιμωρητική συμπεριφορά έναντι βοηθών κτηματομεσιτών οι οποίοι τόλμησαν δημοσίως να ασκήσουν κριτική κατά του Συμβουλίου.

Δυστυχώς οι προειδοποιήσεις μας επιβεβαιώθηκαν, αναφέρει ο κ. Περδίκης στην επιστολή του. Ο κ. Περδίκης καλεί την κ. Μαύρου να αναλάβει δράση και να εκφράσει τη δυσαρέσκεια της Επιτροπής Εσωτερικών για την εκδικητική, όπως τη χαρακτηρίζει, δίωξη.

Οφείλει η Βουλή και κατ’ επέκταση η Επιτροπή Εσωτερικών να στηρίξει και να προστατεύσει τους βοηθούς κτηματομεσιτών, οι οποίοι ήρθαν και μίλησαν για τα προβλήματα του κλάδου τους. Είναι ζήτημα υποστήριξης του ιδίου του θεσμού του Κοινοβουλίου. Αλλοίμονο αν κάθε φορά που κάποιος έρχεται να μιλήσει στη Βουλή κινδυνεύει με διώξεις.

Κατά το παρελθόν και σε άλλες περιπτώσεις και θέματα, μάρτυρες είτε φοβήθηκαν να έρθουν στη Βουλή να μιλήσουν, είτε έπεσαν θύματα εκδικητικότητας όπως η κα Καλότυχου.

Πρέπει επιτέλους να προστατεύονται όσοι θέλουν να αναδείξουν τα στραβά του κλάδου τους, σε διαφορετική περίπτωση δεν θα αλλάξει ποτέ η κατάσταση στη χώρα μας.