Η καταψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού του 2021, δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας καθρέφτης των πολιτικών της Κυβέρνησης Αναστασιάδη.

Οι περιβαλλοντικές ζημιές που έχουν ήδη γίνει σε ακτές, πόλεις και στην κυπριακή φύση αλλά και οι νέες καταστροφές που ήθελε να φέρει στο περιβάλλον ο προϋπολογισμός (το πάρκο Ακαδημίας, το ανθρωποποίητο περιβάλλον στο Στρόβολο, κοκ) δεν μας επέτρεπαν να τον υπερψηφίσουμε. Ούτε όμως η αδιαφορία για την δυσκολία στέγασης, τη δυσκολία εξεύρεσης εργασίας μαζί με άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι και μια σειρά από άλλα προβλήματα σε συνδυασμό με την πρωτοφανή και απροκάλυπτη διαφθορά (σκάνδαλο χρυσών διαβατηρίων), δεν μας έδιναν περιθώρια υπερψήφισης του προϋπολογισμού μιας τέτοιας Κυβέρνησης. Μιας Κυβέρνησης που έπρεπε να είχε ήδη παραιτηθεί.

Αποκλειστική ευθύνη για καταψήφιση του προϋπολογισμού έχει η Κυβέρνηση, η οποία αν και γνώριζε εδώ και καιρό πως θα καταψηφιζόταν ο προϋπολογισμός της, δεν έκανε καμιά διαβούλευση με τα κόμματα για να εξασφαλίσει συναίνεση παρά μόνο όταν φτάσαμε μια ανάσα πριν την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Υπογραμμίζουμε πως η πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη, είναι το οικονομικό μοντέλο που θα μας σώσει από την κατιούσα που πήρε η οικονομία μας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το πράσινο οικονομικό μοντέλο, είναι εκείνο που θα προσφέρει σταθερές και μόνιμες θέσεις εργασίας και όχι βραχυπρόθεσμες οικονομικές ενέσεις, μιας οικονομίας που βρίσκεται διαρκώς στον αναπνευστήρα.

Η μπάλα βρίσκεται πλέον στο γήπεδο της κυβερνητικής παράταξης. Αναμένουμε την κατάθεση τροποποιημένου κρατικού προϋπολογισμού που να λαμβάνει υπόψη τις ανησυχίες μας αλλά και τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει ως κράτος.