Ο Υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Χαμπιαούρης και εκπαιδευτικές οργανώσεις τεντώνουν το σχοινί σε σημείο που αυτό μπορεί να σπάσει με αποτέλεσμα τον Σεπτέμβριο να μην ανοίξουν τα σχολεία λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων.

Εκτός θέματος φέρεται να χαρακτήρισε ο κ. Χαμπιαούρης τις εισηγήσεις των εκπαιδευτικών, γεγονός που φαίνεται να πυροδοτεί αντιδράσεις στο ήδη τεταμένο κλίμα των σχέσεων του με τους εκπαιδευτικούς.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών είχαμε δημόσια αναφέρει ότι από τις εισηγήσεις των εκπαιδευτικών από κάθε βαθμίδα της παιδείας μας και την αντίδραση του υπουργείου, θα διαφαινόταν αν όντως και οι δυο πλευρές ενδιαφέρονται για την παιδεία ή αν  όπως πολλοί υπαινίσσονται, όλο αυτό ήταν ένα προπέτασμα καπνού για να καλυφθεί το θέμα του Συνεργατισμού.

Δυστυχώς μέχρι τώρα τα γεγονότα όλο και περισσότερο πείθουν προς το δεύτερο.

Ο Υπουργός έχει μια σταθερή και άτεγκτη θέση  περί ορθολογισμού των δαπανών στην παιδεία. Όμως για να είμαστε εντελώς ειλικρινείς, το κόμμα του κ. Χαμπιαούρη έχει κυβερνήσει το μεγαλύτερο μέρος των τελευταίων 25 χρόνων. Συνεπώς δεν υπάρχει μόνο η ανάγκη για ορθολογισμό των δαπανών αλλά υπάρχουν και ευθύνες παραχώρησης προνομίων με τα οποία τώρα είναι αντιμέτωπος.

Ο κ. Χαμπιαούρης καλείται να διαχειριστεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα. Με την κατάσταση όπως αυτή δημιουργήθηκε από τη μέχρι τώρα στάση του φαίνεται να υπάρχει αδιέξοδο.

Πριν την έσχατη όμως λύση, καλούμε τον Υπουργό Παιδείας αλλά και τους εκπαιδευτικούς να προσπαθήσουν ξανά, με πρώτιστο στόχο το καλό των παιδιών, και της Παιδείας.