Μετέτρεψαν τη Λάρνακα σε μια τριτοκοσμική πόλη

Μετά από ρεπορτάζ της τοπικής ειδησεογραφικής ιστοσελίδαςwww.skalatimes.com, ως προς τις επικρατούσες συνθήκες σε κανάλι όμβριων υδάτων (βιομηχανική περιοχή Αραδίππου μέχρι και Αλυκή Λάρνακας), μέλη της Επαρχιακής Επιτροπής Οικολόγων Λάρνακας, επισκέφθηκαν την περιοχή Βεργίνας, για διερεύνηση της υπόθεσης. Ορισμένοι ασυνείδητοι βιομήχανοι της περιοχής μετέτρεψαν την περιοχή σε βόθρο. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν πολίτες κάθε ηλικίας είναι απαράδεκτες. Παντού κουνούπια, μύγες, έντονη βρωμιά και δυσοσμία. Έχουμε πληροφορίες ότι πολίτης έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο Λάρνακας λόγω των αναθυμιάσεων από τα λύματα.

Ζητούμε από τους Δήμους Αραδίππου και Λάρνακας πλήρη, δημόσια ενημέρωση για το ζήτημα που έχει προκύψει. Καλούμε επίσης την Επαρχιακή Διοίκηση, το Τμήμα Περιβάλλοντος και το υγειονομείο Επαρχίας Λάρνακας να παρέμβουν αποτελεσματικά.

Ως Οικολόγοι ζητούμε να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία των παρανομούντων και να τους επιβληθούν αυστηρές χρηματικές ποινές – πρόστιμα. Ζητούμε να γίνει εκτίμηση της περιβαλλοντικής καταστροφής που έχει προκληθεί από το σημείο που εισήλθαν τα λύματα στο κανάλι όμβριων υδάτων, μέχρι και την αλυκή Λάρνακας όπου καταλήγει, καθώς και την άμεση αποκατάσταση της απαράδεκτης επικρατούσας κατάστασης στο κανάλι και τον καθαρισμό του. Τα έξοδα όλων αυτών των ενεργειών θα πρέπει να τα επωμιστεί ο παραβάτης.

Η Επαρχιακή Επιτροπή Οικολόγων Λάρνακας θα είναι στο πλευρό των απλών πολιτών και θα συνεχίσει να δίνει αγώνες για να διαφυλάσσει την ποιότητα ζωής, τη δημόσια υγεία και ασφάλεια.