Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, χαιρετίζουμε την απόφαση του Υπουργείου Γεωργίας για αύξηση του προϋπολογισμού του Παγκύπριου Σχεδίου Στειρώσεων αδέσποτων γάτων έως και €100.000.

Σε δηλώσεις της η συντονίστρια της ομάδας δράσης για τα ζώα κ. Ανθή Μουζούρη αναφέρει πως: «Είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη, κυρίως για τις αδέσποτες γάτες καθώς θα περιοριστεί η ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή των γάτων και θα ανακουφιστούν οι δεκάδες εθελοντές που προσφέρουν αφιλοκερδώς εδώ και χρόνια τη βοήθεια τους. Σίγουρα όμως για να στειρωθούν όλοι οι γάτοι στην Κύπρο θα χρειαστεί ένα πολύ πιο μεγάλο ποσό. Καλούμε τις Δημοτικές και κοινοτικές αρχές να συμβάλουν στην προσπάθεια αυτή εφαρμόζοντας και δικά τους σχέδια στειρώσεων. Καλούμε επίσης το Υπουργείο Γεωργίας, τις κτηνιατρικές Υπηρεσίες, τις Δημοτικές και κοινοτικές αρχές να προβούν σε εκστρατείες ενημέρωσης του κόσμου για την σημαντικότητα των στειρώσεων.

Η στείρωση των αδέσποτων ζώων (γάτων  και σκύλων) αποτελεί πάγιο και διαχρονικό αίτημα του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καθώς, εκτός από την αποσυμφόρηση των κατάμεστων καταφυγίων θα μειωθεί αισθητά και η εγκατάλειψη των ζώων λόγω της αναπαραγωγής, ενώ η στείρωση συνδέεται και με την αύξηση της διάρκειας ζωής του κατοικίδιου σας».

Στειρώνοντας ένα σώζουμε εκατό!