Μετά από ανάρτηση που έκανε η Αστυνομία Κύπρου ότι τα μέλη της αστυνομίας των ζώων εφοδιάστηκαν με κινητά τηλέφωνα, η Ομάδα Δράσης για τα Ζώα του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εκφράζει την ικανοποίησή της και  χαιρετίζει την εξέλιξη αυτή.

Η συντονίστρια της Ομάδας Δράσης για τα Ζώα κ. Ανθή Μουζοήρη δήλωσε ότι “μας ικανοποιεί το γεγονός ότι επιτέλους τα μέλη της αστυνομίας των ζώων εφοδιάστηκαν με κινητά τηλέφωνα. Ήταν ένα πάγιο αίτημα μας το οποίο εκφράσαμε πολλές φορές κατά καιρούς στις συναντήσεις που είχαμε με πρώην Υπουργούς Δικαιοσύνης. Μια εισήγηση που πηγάζει από τα πολλά παράπονα που γίνονταν από πολίτες ότι αδυνατούσαν να επικοινωνήσουν με την αστυνομία των ζώων.

Θεωρούμε πως αν χρησιμοποιηθούν σωστά, θα είναι ένα όπλο στα χέρια των μελών της αστυνομίας,  το οποίο θα διευκολύνει στο έργο τους. Είναι βέβαιο ότι θα υπάρχει καλύτερη επαφή με τον πολίτη που προβαίνει σε καταγγελίες και θα υπάρχει καλύτερη ενημέρωση  ως προς την έκβαση της υπόθεσης τους.

Ευχόμαστε ότι σύντομα θα δούμε κι άλλες εισηγήσεις μας να υλοποιούνται, όπως το πάγιο αίτημα μας δημιουργία ενός ανεξάρτητου σώματος, κάτω από την αστυνομία, με δικό του εξοπλισμό και εγκαταστάσεις, που θα ασχολείται μόνο με υποθέσεις που αφορούν τα ζώα. Ένα σώμα που θα αποτελείται από ανθρώπινο δυναμικό που θα δείχνει ζήλο για την εφαρμογή της νομοθεσίας και την παραπομπή αυτών που κακοποιούν τα ζώα ενώπιον της Δικαιοσύνης”.

Οι αριθμοί τηλεφώνων για την Αστυνομία των Ζώων, όπως αναρτήθηκαν επίσημα στην επίσημη σελίδα της αστυνομίας Κύπρου είναι οι εξής: