Η άρνηση κάποιων ιατρικών επιστημονικών εταιρειών να προσέλθουν σε διάλογο με τον Υπουργό Υγείας δεν συνιστά υπεύθυνη στάση απέναντι στη μεγάλη κοινωνική μεταρρύθμιση που ονομάζεται ΓεΣΥ. Μόνο μέσα από το διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων μπορεί να βρεθεί η χρυσή τομή ώστε και να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των ειδικών γιατρών και να τελειοποιηθεί το νέο σύστημα υγείας προς όφελος όλων των πολιτών αλλά και των παροχών υγείας. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι επιστημονικές ομάδες δεν επηρεάζονται ή καθοδηγούνται  από την ηγεσία του ΠΙΣ η οποία δυστυχώς αποδείχτηκε πολέμιος του ΓεΣΥ και υποστηρικτής των ιδιωτικών οικονομικών συμφερόντων.

Χαιρετίζουμε, όμως, την εξέλιξη με τους παιδιάτρους, οι οποίοι και προσήλθαν σε διάλογο και πλέον εγγράφονται μαζικά στο ΓεΣΥ. Καλούμε ξανά τους πολίτες να στηρίξουν εμπράκτως τους γιατρούς του ΓεΣΥ και να πιέσουν τους γιατρούς τους να ενταχθούν. Οι πολίτες αυτή τη στιγμή έχουν τη δύναμη στα χέρια τους για την επιτυχία αυτού του κοινωνικού αγαθού που ισοδυναμεί με την ισότιμη πρόσβαση στην υγεία για όλους.

Οι πολίτες έχουν στα χέρια τους τη δύναμη στις 26 Μαΐου να στηρίξουν εκείνους που πιστεύουν και παλεύουν για την ποιότητα ζωής των πολιτών και για την υγεία τους.

Η συνεργασία Συμμαχία-Οικολόγοι, προτάσσουν θέσεις για μια Ευρώπη κοινωνικά ευαίσθητη που φροντίζει για την ποιότητα ζωής των πολιτών της.

Για μια Ευρώπη που προστατεύει την υγεία  των πολιτών μας με την καταπολέμηση της ρύπανσης της ατμόσφαιρας και των υδάτων και τη μείωση των πλαστικών αποβλήτων.

Για την  Ευρώπη των πολιτών!