Η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2004 είχε ως επακόλουθο την συμμετοχή της Κύπρου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τα τελευταία 15 χρόνια.

Αυτά τα χρόνια η Κύπρος εκπροσωπείτο από τον Δημοκρατικό Συναγερμό στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, το ΑΚΕΛ την Ευρωπαϊκή Αριστερά και στους Σοσιαλιστές από το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ.

Όλοι συμφωνούμε πως οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές θα πρέπει να ανήκουν σε όσο το περισσότερες Ευρωπαϊκές Ομάδες για να μπορούμε να διεκδικούμε και να κερδίζουμε την όσο το δυνατό μεγαλύτερη στήριξη για τα δίκαια του λαού και της Πατρίδας μας.

Θεωρούμε δεδομένο ότι οι πέντε ευρωβουλευτές θα εκλεγούν από τα τρία μεγάλα κόμματα και θα καλύψουν τις ομάδες της Δεξιάς, Αριστεράς και των Σοσιαλιστών.

Η Συμμαχία Πολιτών ανήκει στην ομάδα των Ευρωπαίων Δημοκρατών (EDP) και το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών στους Ευρωπαίους Πράσινους. Και οι δύο αυτές ομάδες θα έχουν ενισχυμένη παρουσία στο επόμενο Κοινοβούλιο σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες.

Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι ο 6ος Ευρωβουλευτής αν θα ανήκει σε μια ομάδα που ήδη έχουμε εκπροσώπηση αυτή των Σοσιαλιστών, αν θα ανήκει σε μια περιθωριακή ομάδα των Ακροδεξιών που κανένα Ευρωπαϊκό Κόμμα δεν συνεργάζεται μαζί τους ή αν για πρώτη φορά η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί σε μια ομάδα που για πρώτη φορά θα έχει παρουσία.

Οι πολίτες έχουν για πρώτη φορά την ευκαιρία να στείλουν μήνυμα τόσο στα κόμματα του κατεστημένου όσο και στην ακροδεξιά.

Τους προσπερνούμε! Καμία ψήφος χαμένη.