Εν έτη 2018 όπου η τεχνολογία μας επιτρέπει την πλήρη πρόσβαση σε δεδομένα και τα συστήματα για διαφημιστικά μηνύματα καταλήγουν στην οθόνη του κινητού μας με ευκολία, είναι να διερωτάται κανείς  τι εξυπηρετεί η αφισορύπανση των δρόμων που δεχόμαστε πάντα κάθε καλοκαίρι τέτοια εποχή και μάλιστα από τους συνήθεις ύποπτους.

Παρά τη σειρά επιστολών και παρεμβάσεων του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών προς τις αρμόδιες αρχές, όλα τα προηγούμενα χρόνια, βλέπουμε και τη φετινή χρονιά να συνεχίζεται η ίδια προβληματική πρακτική από συγκεκριμένες Κομματικές Νεολαίες και Οργανισμούς. Μετά από τις Κομματικές Οργανώσεις Νεολαίας, Ακολουθούν οι διάφοροι οργανωτές εκδηλώσεων. Αφού οι αρχές επιδεικνύουν τέτοια ανοχή απέναντι στην αφισορύπανση των Κομματικών Νεολαίων, θεωρούν ότι δικαιούνται και αυτοί της ίδιας ανοχής. 

Ξενίζει και ταυτόχρονα αποτελεί ένα παλιομοδίτικο τρόπο η εν λόγω κακή συνήθεια της αφίσσορυπανσης, είτε πρόκειται για προώθηση πολιτιστικών, ή πολιτικών εκδηλώσεων, είτε για εμπορικές διαφημίσεις επιχειρήσεων. Κουραστήκαμε να συναντάμε χαρτοαφίσες αναρτημένες σε πασσάλους της ΑΗΚ, οδικές πινακίδες κλπ.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, για άλλη μια φορά καλεί το τμήμα Δημοσίων Έργων και τα συνεργεία καθαριότητας των Δήμων να αναλάβουν τον καθαρισμό των δρόμων από αυτή την ρύπανση. Επιπλέον οφείλουμε να τονίσουμε ότι ιδιαίτερα από νέους ανθρώπους που απαρτίζουν Κομματικές Νεολαίες και Οργανισμούς και δη προοδευτικών πεποιθήσεων, είναι τουλάχιστον ατυχές να εφαρμόζονται τέτοιες μέθοδοι που προβάλλουν μια αντιπεριβαλλοντική εικόνα των πόλεων μας.