Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν περιθώρια για διάλογο και άρση της εργασιακής διαφοράς που προέκυψε μεταξύ των εργαζομένων στην δημόσια εκπαίδευση και της κυβέρνησης ως εργοδότη τους. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο θεωρούμε θετική την παρέμβαση της Βουλής και την προγραμματισμένη για αύριο συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής εργασίας.

Σε αυτό συνέβαλε και η μέχρι στιγμής απόφαση των εκπαιδευτικών να μην καταφύγουν σε απεργία και να μην μεταφέρουν στους ώμους της κοινωνίας τα λάθη της κυβέρνησης.

Από την άλλη, η κυβέρνηση συνεχίζει να κινείται ανεύθυνα και προκλητικά, εφόσον απειλεί με κυρώσεις και νομικά μετρά τους εκπαιδευτικούς. Δεν λύνονται με απειλές και κυρώσεις οι εργατικές διαφορές.

Είναι καιρός να ξεφύγει ο διάλογος από το επιμέρους θέμα των απαλλαγών και να τεθούν τα σοβαρά ζητήματα που ταλανίζουν την εκπαίδευση επί τάπητος και έχουν να κάνουν για παράδειγμα με την αξιόλογη των εκπαιδευτικών, την ειδική εκπαίδευση, την κτιριακή υποδομή, τα θέματα της παραβατικότητας και τα κοινωνικά προβλήματα όπως το μπούλινγκ, τα ναρκωτικά, η ασφάλεια κ.ο.κ.

Αυτά τα θέματα πότε θα συζητηθούν κύριε Χαμπιαούρη;