Συνάντηση γνωριμίας και πρώτης συζήτησης είχαν ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου μαζί με τον Υφυπουργό Πολιτισμού κ. Γιάννη Τουμαζή σήμερα Τετάρτη 27 Ιουλίου στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε με δημιουργικό και εποικοδομητικό τρόπο μια σειρά από θέματα που αφορούν κυρίως τους καλλιτέχνες και τον πολιτισμό.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Κινήματος ευχαρίστησε τον κ. Τουμαζή και τόνισε ότι « Ο κ. Τουμαζής είναι ο κατάλληλος άνθρωπος με πολλές γνώσεις για τη θέση του Υφυπουργού Πολιτισμού, και ο διορισμός του έγινε τη κατάλληλη στιγμή, την ώρα που ο πολιτισμός και οι καλλιτέχνες έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Εμείς, ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών βρισκόμαστε δίπλα στον Υφυπουργό και θα είμαστε στη διάθεση του για να συνεργαστούμε έτσι ώστε να προωθήσουμε τα θέματα που αφορούν τον κόσμο του πολιτισμού – που τα τελευταία χρονιά έχουν παραμεληθεί».

Με τη σειρά του, ο κ. Τουμαζής ευχαρίστησε τον κ. Θεοπέμπτου και το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για τη γόνιμη και δημιουργική συνάντηση επαναλαμβάνοντας πως: «Το νεοσύστατο Υφυπουργείο Πολιτισμού, είναι ανθρωποκεντρικό και άρχισε ήδη να ασχολείται με τα θέματα που απασχολούν την  πολιτιστική μας κοινότητα. Πιστεύω ότι θα έχουμε μια πολύ στενή συνεργασία με το Κίνημα στο προσεχές μέλλον, τόσο για την προώθηση φλεγόντων θεμάτων, όσο και για το θέμα κατοχύρωσης του επαγγέλματος των καλλιτεχνών, ώστε πραγματικά να δώσουμε στους καλλιτέχνες και τις πολιτιστικές βιομηχανίες του τόπου μας την απαραίτητη στήριξη και τη θέση που τους αξίζει».