Η ομάδα που αγωνίζεται για την επιστροφή του λιονταριού του Κονγκό στο Βέλγιο καταγγέλλει ότι το συμβόλαιο μεταξύ του Pairi Daiza στο Βέλγιο και του Melios Zoo για την επιστροφή του ζώου έχει εκπνεύσει αλλά το ζώο δεν επιστράφηκε.

Όπως καταγγέλλουν η άδεια του Melios Zoo έχει λήξει από το 2017 και ζητούν με διαδικτυακές υπογραφές για την επιστροφή του λιονταριού. (https://www.mesopinions.com/petition/animaux/sauvons-lion-congo/40895?)

Οι συμμετέχοντες στην Ομάδα υποστήριξης των ζώων που βρίσκονται στο Melios Zoo εναποθέτουν τις ελπίδες τους πλέον στην υποστήριξη του αιτήματος τους από τη κοινή γνώμη και φιλόζωους πολίτες μέσω του διαδικτύου αλλά και του Βελγικού Τύπου. Χαρακτηριστικό είναι και το άρθρο που δημοσιεύθηκε το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018 στην σελίδα 21 της εφημερίδας «SUDPRESSE» και το οποίο αναπαράγεται μαζί με το αίτημα για ηλεκτρονικές υπογραφές, εκθέτοντας έτσι την Κύπρο στην παγκόσμια κοινή γνώμη.

Χαρακτηριστικά είναι και τα εικαστικά (banners) που κάνουν πλέον τον γύρω του διαδικτύου ως υποστηρικτικό υλικό για την προσέλκυση υπογραφών για την επιστροφή του λιονταριού.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών απαιτεί από την Κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δράσουν προκειμένου να λήξει αυτή η χρόνια υπόθεση με το Melios Zoo . Απαιτείται πρώτα να διασωθούν τα ζώα και μετά να αποκατασταθεί πλήρως η κακή φήμη της Κύπρου, η οποία φαντάζει πλέον στα μάτια των φιλόζωων διεθνώς ως μια χώρα βασανιστής των ζώων. 

PM1

PM1

PM1