Με βαθύτατη θλίψη το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών αποχαιρετά τον Στέλιο Κολοκασίδη

Είναι με βαθύτατη θλίψη που πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του συναγωνιστή Στέλιου Κολοκασίδη. Ο Στέλιος υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών και δημοτικός σύμβουλος Λευκωσίας του Κινήματος από το 1997 μέχρι και το 2016. Συνέβαλε καθοριστικά στην δημιουργία του Κυπριακού Οργανισμού Προτύπων και αργότερα υπηρέτησε ως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Ποιότητας και του Κυπριακού Οργανισμού Σήμανσης Πολύτιμων Μετάλλων για δύο θητείες. 

Ο Στέλιος Κολοκασίδης  αγαπούσε με πάθος την Λευκωσία, τόσο την εντός των τειχών πόλη στην οποία δραστηριοποιήθηκε εμπορικά για πάρα πολλά χρόνια, όσο και τις υπόλοιπες περιοχές της Λευκωσίας. Πάλευε με πάθος για την προστασία του περιβάλλοντος, την βελτίωση του δικτύου πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων, την προστασία των δέντρων και την προώθηση των δεντροφυτεύσεων και την δημιουργία πάρκων στον Δήμο Λευκωσίας. Επιπλέον, ήταν πρωτοπόρος στην προσπάθεια διαφύλαξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, στην προσπάθεια εισαγωγής των αρχών της βιώσιμη κινητικότητας στους Πολεοδομικούς σχεδιασμούς της πρωτεύουσας και στην προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας ζωής των δημοτών σε πολλαπλά επίπεδα.

Εκφράζουμε τα βαθύτατα μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του και ευχόμαστε να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει.

Η κηδεία έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στις 3:30 μ.μ. στον Ιερό ναό Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λευκωσία.