Δυστυχώς οι ζωές των συμπολιτών μας οι οποίοι πάσχουν από διαβήτη, βρίσκονται σε κίνδυνο και αυτό οφείλεται λόγω της ινσουλίνης που το Κράτος τους χορηγεί. Πιθανόν να πρόκειται για άλλη μια περίπτωση όπου η προσφορά σε φάρμακα ήταν φθηνότερη από κάποια άλλη και δυστυχώς για ακόμα μια φορά, το μοναδικό κριτήριο αγοράς τους, προφανώς ήταν η τιμή.

Επί της ουσίας, τον τελευταίο καιρό το κράτος έχει προβεί σε αλλαγή της ινσουλίνης η οποία χορηγείται στους διαβητικούς. Η ινσουλίνη αυτή, φαίνεται να μην καταλήγει ποτέ στον οργανισμό τους, καθώς δημιουργεί κρυστάλλους οι οποίοι φράσσουν τον καθετήρα που έχουν στο σώμα τους. Πρόβλημα φαίνεται να υπάρχουν και με τους διαβητικούς οι οποίοι χρησιμοποιούν το γνωστό «πενάκι» για την χορήγηση ινσουλίνης.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλεί άμεσα της φαρμακευτικές υπηρεσίες του κράτους αλλά και το Υπουργείο Υγείας να δράσουν άμεσα, καθώς οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από αρρύθμιστο διαβήτη είναι γνωστές. Οι ινσουλίνες αυτές πρέπει να αποσυρθούν και να αντικατασταθούν. Ταυτόχρονα, όταν αποφασίζεται η αλλαγή σε ένα χορηγούμενο από το κράτος φάρμακο, δεν μπορεί να μην εξετάζεται η αποτελεσματικότητα του κατά τη χρήση, είτε αυτή αφορά την δράση του στον οργανισμό, είτε στον τρόπο χορηγίας του.