Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών χαιρετίζουμε το γεγονός ότι στο Υπουργείο Εργασίας αποφάσισε να ανοίξει ξανά η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για τη δεύτερη φάση του σχεδίου επιδομάτων κατά το τριήμερο 28, 29 και 30 Μαΐου, έτσι ώστε όσοι εργαζόμενοι ή επιχειρήσεις δεν προλάβουν ή δεν μπόρεσαν να αποταθούν για καταβολή των ειδικών επιδομάτων, να το πράξουν μέσα σε αυτό το τριήμερο. .

Καλούμε και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού να ανοίξει ξανά τη δική του ηλεκτρονική πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων από καλλιτέχνες για το ειδικό επίδομα των 900 ευρώ (300 ευρώ τον μήνα) για τους μήνες Μάρτιο Απρίλιο και Μάιο. Κάποιοι καλλιτέχνες φαίνεται να μην έχουν προλάβει να υποβάλουν αίτηση. Ο αριθμός των 2000 αιτήσεων περίπου δύο φαίνεται να είναι αντιπροσωπευτικός των αναγκών.

Εμείς ζητούμε να ξανανοίξει η πλατφόρμα και να επεκταθεί το επίδομα για τους καλλιτέχνες μέχρι και τον μήνα Ιούνιο. Ελπίζουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού θα ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα των ανθρώπων του πολιτισμού.