Δυστυχώς έχουμε πληροφορηθεί πως στο χωριό Νήσου της Επαρχίας Λευκωσίας την περασμένη Κυριακή ομάδα από εργάτες προσπάθησε να κόψει ένα μικρό δάσος από πεύκα. Πολίτες που αντιλήφθηκαν το συνεργείο κάλεσαν την αστυνομία και το Κίνημα Οικολόγων. 

Πληροφορηθήκαμε από αστυνομικούς που έφθασαν στην περιοχή ότι σταμάτησαν τα άτομα που έκοβαν τα πεύκα διότι όπως μας είπαν οι ρίζες τους πολύ πιθανόν να δημιουργήσουν προβλήματα στον υπόγειο αγωγό νερού 100 εκ που σχεδιάζει Τμήμα Υδάτων για υδροδότησης της περιοχής Λευκωσίας. Οι εργάτες ισχυρίστηκαν ότι  έχουν άδεια από το Τμήμα Δασών. 

Στην περιοχή μετέβη και το μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας κ. Πανικός Μανώλη. Μετά από έρευνα αποδείχθηκε ότι το τμήμα υδάτων σχεδιάζει την κατασκευή αγωγού νερού που θα τροφοδοτεί την πρωτεύουσα και τα πέριξ χωριά. Σύμφωνα με το σχεδιασμό προβλέπεται η εκκοπή μεγάλου αριθμού δέντρων (είκοσι πεύκα) από το μικρό δάσος από πεύκα. 

Ας σημειωθεί ότι το Τμήμα Δασών δεν έχει εκδώσει άδεια για την εκκοπή των δέντρων. 

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλούμε τις αρμόδιες αρχές να τροποποιήσουν τα σχέδια τους για να σωθεί το μικρό δάσος από πεύκα (φωτογραφία).