Όσα έχουν συμβεί στην παραλία του Ασπρόκρεμμου στην καλύτερη περίπτωση περιγράφουν γλαφυρά τις παθογένειες της διοίκησης στη χώρα μας. Δεν είναι δυνατό, έργα παράνομα και καταστροφικά για το περιβάλλον, να συνεχίζονται απρόσκοπτα, μέχρι την ανάδειξη των ζητημάτων από τους πολίτες, τα Μέσα Ενημέρωσης και το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, που βρεθήκαμε από την πρώτη στιγμή μπροστάρηδες στον αγώνα ενάντια στην παρανομία, θέλουμε να κάνουμε ξεκάθαρο πως θα συνεχίσουμε το ίδιο δυναμικά να παρεμβαίνουμε σε κάθε περίπτωση, μικρή ή μεγάλη για την προστασία των ανθρώπων και του περιβάλλοντος. Οι μεμονωμένες και πέρα από κάθε λογική αντιδράσεις, ορισμένων τοπικών παραγόντων, το μόνο που υποδηλώνουν είναι είτε την πλήρη ακαταλληλότητά τους για το αξίωμα που κατέχουν, είτε την ευθεία σύνδεσή τους με οικονομικά συμφέροντα.

Απορρίπτουμε με βδελυγμία τους ανυπόστατους ισχυρισμούς ορισμένων και τις ανοησίες που μόνο στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν και να αποσείσουν τις ευθύνες από αρμόδιους και αναρμόδιους. 

Περιμένουμε να αποδοθούν ευθύνες για το γεγονός ότι επετράπη να συντελεστούν οι παρανομίες αυτές, ενώ ειλικρινά περιμένουμε από τον αρμόδιο υπουργό, κ. Κουγιάλη να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί, αντί να κάνει αμφιλεγόμενες δηλώσεις στα κοινωνικά δίκτυα, εισπράττοντας βεβαίως την ανάλογη λαϊκή κατακραυγή.

Σε ότι μας αφορά, ξεκαθαρίζουμε πως αν για ακόμα μια φορά δεν υπάρξει αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος και τιμωρία των υπευθύνων, θα προχωρήσουμε με ενημέρωση της αρμόδιας Διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.