Να μπει φρένο στη δυσφήμηση της Κυπριακής Δημοκρατίας από τον Ακιντζί.

Ο κ. Ακιντζί συνεχίζει τις επιθέσεις και τις προκλήσεις. Κι αν μέχρι τώρα ορισμένοι ισχυριζόντουσαν ότι το έκανε για εσωτερική κατανάλωση και για να ευχαριστεί την Τουρκία, σήμερα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Κατά την ομιλία του στη 13η Σύνοδο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας που πραγματοποιείται στο Πακιστάν, κατηγόρησε σε διεθνές ακροατήριο τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τη Βουλή των Αντιπροσώπων αλλοιώνοντας παράλληλα την πραγματικότητα, αφού ισχυρίστηκε ότι “η ένωση είναι η κύρια αιτία του κυπριακού προβλήματος”.

Προσπάθησε να αποκρύψει το γεγονός ότι τώρα που έφτασε η στιγμή η Τουρκία να αποδείξει ότι είναι έτοιμη να κάνει τις κινήσεις εκείνες που επιβάλλονται για να προοδεύσουν οι συνομιλίες σηκώθηκαν και έφυγαν από το τραπέζι των συνομιλιών. Είναι πέραν πάσης αμφιβολίας ο Ακιντζί που εγκατέλειψε τις διαπραγματεύσεις και δεν επιστρέφει στο τραπέζι των συνομιλίων.

Καταδικάζουμε τις δηλώσεις Ακιντζί και καλούμε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να προβεί στις απαραίτητες κινήσεις, ώστε να σταματήσει η δυσφήμιση της Κυπριακής Δημοκρατίας σε διεθνές επίπεδο.