Το εργατικό ατύχημα που είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό 34χρονου στην Αγία Νάπα, αποτελεί μία περίπτωση που πρέπει να διερευνηθεί μέχρι τέλους και να αποδοθούν οι ανάλογες ευθύνες, εφόσον υπάρχουν. Ταυτόχρονα όμως το γεγονός ότι η επιχείρηση ισχυρίζεται πως ο άνθρωπος αυτός δεν εργαζόταν εκεί, αποτελεί ένα ξεχωριστό ζήτημα προς διερεύνηση, με το ενδεχόμενο να πρόκειται για περίπτωση αδήλωτης εργασίας.

Βεβαίως δεν αναφερόμαστε μόνο στην συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά στα πλείστα περιστατικά ανθρώπων, που ιδιαίτερα στον ξενοδοχειακό και επισιτιστικό κλάδο, εργάζονται ανασφάλιστοι, κατά παράβαση της νομοθεσίας. Αυτοί οι εργαζόμενοι είναι η πιο τρανταχτή περίπτωση των θυμάτων της οικονομικής κρίσης, που η ανάγκη για επιβίωση τους σπρώχνει να αποδεχτούν εργασία χωρίς να έχουν κατοχυρωμένο κανένα εργασιακό δικαίωμα που τους παρέχει ο νόμος.

Καλούμε τους αρμόδιους φορείς και ιδίως το Υπουργείο Εργασίας να ασχοληθούν επιτέλους σοβαρά, τόσο με το συγκεκριμένο περιστατικό, όσο και με το μείζον ζήτημα της αδήλωτης εργασίας.