Το θράσος ορισμένων δεν έχει όρια. Ο λόγος για τα στελέχη της ρωσικής εταιρείας Rosatom, η οποία θέλει να κατασκευάσει τον πυρηνικό σταθμό στο Άκουγιου της Τουρκίας.

Στην προσπάθεια τους αυτή, φαίνεται να πρότειναν και τη δημιουργία μικρού πυρηνικού σταθμού στην Κύπρο. ​

Τα στελέχη της ρωσικής εταιρείας βρέθηκαν στην Κύπρο για συνομιλίες με στόχο να πέσουν οι τόνοι των αντιδράσεων για τον σταθμό στο

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών τονίζουμε ότι επιβάλλεται να μπει φρένο στις ορέξεις ορισμένων για συνεργασία της Κύπρου με τον πυρηνικό σταθμό του Άκουγου της Τουρκίας.

Θα πρέπει να σταλεί ξεκάθαρο μήνυμα προς την Rosatom, ότι είναι ανεπιθύμητη στην Κύπρο.

Άλλωστε δεν υπάρχει θέμα συζήτησης μαζί της, από τη στιγμή που η Βουλή έχει πάρει σαφή και ξεκάθαρη θέση με ψήφισμά της κατά της δημιουργίας του πυρηνικού σταθμού στο Άκιουγιου.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών επιμένουμε ότι οφείλουμε να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την αποτροπή της δημιουργίας του πυρηνικού σταθμού στη “γειτονιά” μας.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών είμαστε στην πρώτη γραμμή αντίδρασης μαζί με τους συμπολίτες μας, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, που αντιδρούν στην κατασκευή του πυρηνικού σταθμού και για αυτό έχουμε αποστείλει κατά το παρελθόν, επιστολή προς τον Πρόεδρο Πούτιν, με την οποία ζητήσαμε να μην προχωρήσει στο σχέδιο υλοποίησης των δύο χωρών για πυρηνικό εργοστάσιο στο Άκιουγιου.