Δηλώσεις κ. Αλεξίας Σακαδάκη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών χαιρετίζουμε τη συμφωνία του Υπουργείου Υγείας με τους κοινωνικούς εταίρους για τις εισφορές.

Ήταν κομβικής σημασίας η συμφωνία αυτή για να προχωρήσει η εφαρμογή του ΓεΣΥ, η οποία δεν πρέπει να καθυστερήσει περαιτέρω ούτε για μία ημέρα.

Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε τη λογική της ΟΕΒ, η οποία συνεχίζει να αντιδρά και να ψάχνει κόμματα να μεταφέρουν τις απόψεις της στη Βουλή.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, χωρίς να μηδενίζουμε την άποψη της ΟΕΒ και άλλων, θεωρούμε ότι δεν είναι η ώρα για πισωγυρίσματα. Η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία, λόγω και των απαράδεκτων πολιτικών λιτότητας που ακολούθησε η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια, δεν σηκώνει άλλη αναβολή.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών επαναλαμβάνουμε ότι παράλληλα πρέπει η Βουλή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ψηφίσει άμεσα το ΓεΣΥ.

Οποιεσδήποτε αδυναμίες και προβληματισμοί προκύψουν, μπορούμε να τα δούμε στη συνέχεια. Η ανάγκη για ένα Γενικό Σύστημα Υγείας είναι απόλυτα επιτακτική και δεν χωράει άλλη καθυστέρηση.