Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εφιστούμε την προσοχή για την περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης από την Τουρκία με επίκεντρο το ενεργειακό πεδίο.
Ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Μπεράτ Αλμπαϊράκ, προανήγγειλε την έξοδο του Μπαρμπαρός στη Μεσόγειο για έρευνες και γεωτρήσεις.
Θα πρέπει να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι ο ενεργειακός σχεδιασμός της Κυπριακής Δημοκρατίας θα προχωρήσει κανονικά και οι τουρκικές απειλές δεν θα σταθούν αιτία για καθυστερήσεις.
Καλούμε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη εντατικά να επιμείνει στην ανάδειξη και καταδίκη των τουρκικών προκλήσεων σε διεθνές επίπεδο και να προχωρήσει στις απαραίτητες κινήσεις που χρειάζεται ώστε να διασφαλιστούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου.