Σε παράνομο σκυβαλότοπο στη Δερύνεια πλησίον της πράσινη γραμμή, υπάρχει σημείο στο οποίο ασυνείδητοι συστηματικά εναποθέτουν κλαδέματα και άλλα ήδη σκυβάλων. Το σημείο που είναι ένας βαθύς λάκκος ανήκει σε ιδιώτη και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί χώρο εγκεκριμένο για τέτοια λειτουργία.

Μάλιστα φαίνεται πως η εναπόθεση σκυβάλων έχει συστηματοποιηθεί και έτσι, όταν δεν υπάρχει πλέον επαρκής χώρος για νέα, οι ίδιοι ασυνείδητοι ανάβουν φωτιές στα υπάρχοντα, αδιαφορώντας πλήρως για τις επιπτώσεις της πράξης τους. Πέρα από τις σημαντικότατες περιβαλλοντικές επιπτώσεις, είναι προφανές πως ολόκληρες κοινότητες όπως το Φρέναρος, η Δερύνεια και το Παραλίμνι πνίγονται από τον καπνό κάθε φορά που επιλέγουν να κάψουν τα συσσωρευμένα σκύβαλα.

Μολονότι μετά από επικοινωνία μας με τον Δήμο Δερύνειας κατά την τελευταία φορά που καίγοντας σκύβαλα στον εν λόγω χώρο, μας δόθηκαν διαβεβαιώσεις για παρέμβαση προκειμένου να σβήσει, ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε πως τέτοιες παρεμβάσεις δεν αρκούν. Είναι αναγκαία η εκ βάθρων παρέμβαση για την επίλυση του ζητήματος, ώστε να πάψουμε επιτέλους να είμαστε στο ίδιο έργο θεατές!

Επαρχιακή Επιτροπή Λάρνακας – Αμμοχώστου