Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών συνεχίζουμε με συνέπεια τον αγώνα για την προστασία των θαλασσινών σπηλιών, αλλά και του συνόλου του φυσικού πλούτου της Κύπρου.

Η περίπτωση της ανέγερσης πολυτελών κατοικιών στην περιοχή των θαλασσινών σπηλιών και στον Αγ. Γεώργιο Πέγειας είναι δηλωτική της προσέγγισης ενός κράτους, που εκλαμβάνει το φυσικό μας πλούτο, μόνο ως τεμάχια προς αξιοποίηση. Για το λόγο αυτό καλούμε σε νέα εκδήλωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 4 Μαρτίου στις 11:30, στην περιοχή των θαλασσινών σπηλιών στην Πέγεια. Καλούμε άμεσα τον αρμόδιο υπουργό να προχωρήσει κήρυξη “λευκής ζώνης” με παγοποίηση όλων των αναπτύξεων στην περιοχή , έως ότου κριθεί η νομιμότητα των έργων. Ταυτόχρονα θεωρούμε πως η κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου πρέπει να διερευνήσει τη διαχρονική διαδικασία αλλαγής των ζωνών γης και το κατά πόσο αυτή έγινε με τρόπο σύννομο, και χωρίς εμπλοκή του στοιχείου της διαπλοκής. 

Αυτονόητη δε διεκδίκηση είναι η ακύρωση των αδειών, εφόσον προκύψουν στοιχεία παρανομίας σε οποιοδήποτε στάδιο της αδειοδότησης. Ο γενικός ελεγκτής έχει υποχρέωση να επέμβει. 

Επιτέλους, πρέπει να αντιληφθούν άπαντες, πως η προστασία της φύσης είναι μια ύψιστη προτεραιότητα και υποχρέωση για την πολιτεία και την κοινωνία για αυτό και το νομοθετικό πλαίσιο που τη διέπει, πρέπει να γίνεται σεβαστό. 

**Λεωφορεία θα αναχωρήσουν από Λευκωσία και Λεμεσό. Τηλέφωνο επικοινωνίας 22518787 https://goo.gl/AvQpa6