Σε “Μυστικό Δείπνο” θέλει να παρευρεθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπό μορφή κοινωνικού χαρακτήρα όπως το ονομάζει. Διερωτάται ένας λογικός άνθρωπος γιατί προκειμένου να επαναρχίσουν οι συνομιλίες να χρειάζεται να έχουν “κοινωνική συνεύρεση” οι δύο ηγέτες.

Αυτό που κυρίως απαιτείται είναι καλή προετοιμασία και προεργασία. Με τις επιτροπές εργασίας να βρίσκονται σε “αργία” και χωρίς διαπραγματευτές τι θα κάνουν οι ηγέτες σε ένα  κοινωνικό δείπνο; 

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε ότι τα δείπνα είναι χρήσιμα μόνο όταν εξυπηρετείται η ουσία δηλαδή όταν βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις.

Διαφορετικά πρόκειται για απλά επικοινωνιακά παιχνίδια που δεν βοηθούν καθόλου στην συνέχιση της προσπάθειας, ιδιαίτερα αν ληφθεί υπόψη το σκηνικό των επιθετικών ενεργειών της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ και της πολιτικής της πρόταξης που ακολουθεί ο Ακιντζί τελευταία.

Δεν πρέπει εξάλλου να διαφεύγει σε κανέναν ότι ο Ακιντζί έχει θέσει ως προϋπόθεση για συνέχιση των συνομιλίων την αλλαγή της διαδικασίας . Με την αποδοχή της πρότασης για κοινωνικό δείπνο αντί της συνέχισης της συμφωνημένης διαδικασίας για άλλη μια φορά η ελληνοκυπριακή ηγεσία παρασύρεται και συνεργεί στους σχεδιασμούς της Αγκύρας.