Ομάδα κατοίκων απο τη κοινότητα Στατός- Αγ. Φώτιος κατήγγειλαν τον κοινοτάρχη ότι έκοψε δέντρα σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της κοινότητας που οι ίδιοι φυτεύσαν για να πρασινίσει η κοινότητα.

Ζήτησαν βοήθεια απο το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για να αντιμετωπίσουν τις ενέργειες του κοινοτάρχη με επιστολή τους ημερομηνίας 17/9/2018.

Στις 8/9/2018, όπως παραδέχτηκε σε ραδιοσταθμό κομπάζοντας ο ίδιος ο κοινοτάρχης, έκοψε τρία μικρά πεύκα από το πεζοδρόμιο με την δικαιολογία ότι εμπόδιζαν την ορατότητα στην διασταύρωση των οδών Κερύνειας και Φ. Κρητιώτη. Επικαλέστηκε μάλιστα και επιστολή της τροχαίας Πάφου, που ζητούσε τάχα την απομάκρυνση των δένδρων.

Σε επιτόπου επίσκεψη μας διαπιστώσαμε ότι αυτός ο ισχυρισμός ήταν εντελώς ανυπόστατος. Ζητήσαμε από τον Διευθυντή Τροχαίας Πάφου, όπως επισκεφθεί την κοινότητα για να εξετάσει την περίπτωση αυτή.

Ενημερώθηκε γι’ αυτό ο κοινοτάρχης, ο οποίος έδειξε ενοχλημένος για την ανάμειξη της Επαρχιακής Επιτροπής των Οικολόγων και ιδιαίτερα η επικοινωνία μας με τον Διευθυντή της Τροχαίας.

Πριν προλάβει να επισκεφθεί την κοινότητα ο Διευθυντής Τροχαίας, ο κοινοτάρχης έκοψε τα υπόλοιπα δένδρα. Πέραν τούτου ο κοινοτάρχης αναίτια, πήρε σβάρνα τα μέσα ενημέρωσης και ερήμην των Οικολόγων καταλογίζει ευθύνες γιατί αναμίχθηκαν τάχα σε θέματα της κοινότητας.

Η δεύτερη περίπτωση, μέσα σε 15 μέρες είναι αρκετή για να αποδείξει ότι η αυθαιρεσία και ο ετσιθελισμός καλά κρατεί. Κάποιοι, αντί για διάλογο, προτιμούν να λειτουργούν αντιδημοκρατικά δημιουργώντας προστριβές και αντιπαραθέσεις μεταξύ των κατοίκων.

Θεωρούμε άδικη και αδικαιολόγητη την συμπεριφορά του κοινοτάρχη απέναντι στην Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου, η οποία απλά ανταποκρίνεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, πάντα με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των ανθρώπων.

prin tin kopi

prin tin kopi

prin tin kopi