Άλλο ένα από τα προβλήματα που δεν προβλέφθηκε με την άρον – άρον ψήφιση του νομοσχεδίου για τον Συνεργατισμό, το οποίο για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται με πόση προχειρότητα έγινε, σήμερα προκαλεί εντάσεις και αποτελεί λόγο διαμαρτυρίας.

Το πρωί οι κάτοικοι της κοινότητας Λυμπιών πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στην απόφαση της Ελληνικής Τράπεζας να βάλει λουκέτο στην μοναδική τράπεζα του χωριού, το υποκατάστημα της πρώην Συνεργατικής.

Οι διαμαρτυρόμενοι κάνουν λόγο για ύπαρξη ιδιαιτερότητας, καθώς το κτήριο της τράπεζας είναι χωροθετημένο στην νεκρή ζώνη. Επίσης, όπως αναφέρουν, δεν υπάρχει παράρτημα άλλης τράπεζας στην κοινότητα και ως εκ τούτου και οι 3 περίπου χιλιάδες κάτοικοι δεν θα έχουν καμιά εξυπηρέτηση.

Όπως σημειώνουν το πιο κοντινό σημείο εξυπηρέτησης τους είναι στο Δάλι, από το οποίο δεν υπάρχει πρόσβαση απο με λεωφορείο, ενώ δεν υπάρχει ούτε χώρος στάθμευσης στο παράρτημα.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρεί ότι κι αυτό το πρόβλημα θα μπορούσε να είχε προβλεφθεί, αν δεν κυριαρχούσε η βιασύνη και οι διαδικασίες εξπρές. Πλέον τα προβλήματα από τις αποφάσεις των Κυβερνώντων και τα νομοσχέδια τους, άρχισαν να αγγίζουν το κάθε σπίτι. Κατανοούμε και συμπαραστεκόμαστε στους διαμαρτυρόμενους κατοίκους της κοινότητας Λυμπιών.

ΣΛ3

ΣΛ3