Τη στιγμή που υπάρχουν τεράστιες αντιδράσεις για τα προεκλογικά σόου που στήνει ανά την Ευρώπη ο Ερτογάν, στα κατεχόμενα δρα ανενόχλητος.

Η κυπριακή κυβέρνηση δε φαίνεται να αντιδρά. Πολλοί προβληματίζονται και αναρωτιούνται – μετά το πρόσφατο περιστατικό με το ένταλμα που εξέδωσε η κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν κατά της ευρωβουλευτού κυρίας Ελένης Θεοχάρους – γιατί η κυπριακή κυβέρνηση δεν κινείται νομικά κατά τον ίδιο τρόπο;

Μπορεί ο Τουρκία να εμφανίζεται για τα μάτια του κόσμου πρόθυμη να συμβάλει στη λύση του Κυπριακού, όμως η πραγματικότητα και τα γεγονότα τη διαψεύδουν καθημερινά. Ο νεοσουλτάνος Ενρτογάν έχει στήσει προεκλογικά σόου στα κατεχόμενα για το δημοψήφισμα με ποιο πρόσφατο αυτό με την παρουσία Γιλντιρίμ.

Παράλληλα γίνονται εξαγγελίες για νέα έργα από πλευράς Τουρκίας που αφορούν την ενέργεια και το νερό, ενώ στην περιοχή της Μόρφου- Κατοκωπιάς σημειώνεται οικοδομικός οργασμός. Και όλα αυτά για χάρη των 100 χιλιάδων Τούρκων ψηφοφόρων που βρίσκονται στα κατεχόμενα.

Ο ​- ​και καλά προοδευτικός ​- ​Ακιντζί είναι στην πλήρη υποταγή του Ερντογάν, ο οποίος εφαρμόζει το σχέδιο του χωρίς καμία αντίδραση και αντίσταση. Η Κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε καταγγείλει τον Ερντογάν και κυρίως την τουρκοποίηση που συνεχίζει στα κατεχόμενα. Η τακτική της υπομονής μέχρι το δημοψήφισμα στην Τουρκία δεν οδηγεί πουθενά.