Με ερώτηση του προς τον Υπουργό Γεωργίας, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, κ. Γιώργος Περδίκης έθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση αναφορικά με τις δηλητηριάσεις κατοικιδίων ζώων, ένα φαινόμενο που δυστυχώς επανέρχεται δριμύτερα και την εξέταση των καταγγελιών από τις αρμόδιες Αρχές. Από την απάντηση του κ. Κουγιάλη προκύπτει πως η πιο συνήθης πρακτική των εγκληματιών που δηλητηριάζουν κατοικίδια, είναι η επιλογή χημικών εντομοκτόνων.

Η καλλιέργεια μιας κουλτούρας που δε θα επιτρέπει και δε θα ανέχεται τέτοιες εγκληματικές ενέργειες χρειάζεται καθημερινή δουλειά από όλους και όλες μας. Δυστυχώς, το τελευταίο περιστατικό με τους πυροβολισμούς και την τελική θανάτωση κουταβιών στην Σκουριώτισσα, δείχνουν ότι οι εγκληματικές πράξεις ενάντια σε κατοικίδια, είναι μια υπόθεση με την οποία δε θα τελειώσουμε εύκολα. 

Ασφαλώς τεράστια ευθύνη για την πραγματικότητα αυτή, φέρουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις, τόσο για την ατιμωρησία σε πολλές περιπτώσεις, όσο και για τις ποινές – χάδι που προνοεί η νομοθεσία.