Χθες, 25 Ιουλίου αντιπροσωπείας του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών περιόδευσε στην Κοινότητα Σανίδας. Εκ μέρους του Κινήματος, ο Πρόεδρος κ. Γιώργος Περδίκης και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, κ. Ανδρέα Ευλαβή και κ. Κυριάκος Κούρρη, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον Κοινοτάρχη και μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου για τα μείζονα προβλήματα της περιοχής.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκαν για το εκτεταμένο φαινόμενο της εκχέρσωσης κρατικής γης, με αποψίλωση πευκόφυτων εκτάσεων. Ο κοινοτάρχης ξενάγησε την αντιπροσωπεία του κινήματος σε διάφορες τοποθεσίες της κοινότητας όπου διάφοροι επώνυμοι και ημέτεροι των κυβερνώντων έχουν καταπατήσει κρατική γη, εκχερσώνοντας δασικές εκτάσεις και έχουν προχωρήσει σε εκτεταμένες καταστροφές σε δέντρα και φυσική βλάστηση. Ως αποτέλεσμα αυτής της ανεξέλεγκτης και επιλεκτικής επέκτασης των καλλιεργημένων εκτάσεων στην περιοχή, σημειώνεται υπεράντληση των νερών για άρδευση και δημιουργούνται κίνδυνοι για την ύδρευση της κοινότητας.

Άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κοινότητα, είναι το θέμα της χρηματοδότησης της κατασκευής των νέων κοινοτικών γραφείων και ιατρείων, η εγγραφή  δρόμων και τα οικόπεδα για οικονομικά αδύναμε οικογένειες.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος κ. Γιώργος Περδίκης κατά την ολοκλήρωση της περιοδείας,

“Δεν επιτρέπεται να δημιουργείται η αίσθηση στους ανθρώπους των Κοινοτήτων πως αφήνονται στη μοίρα τους, μακριά από την κρατική μέριμνα. Η σημερινή συνάντηση ήταν εξαιρετικά χρήσιμη και σίγουρα θα είναι η αρχή μιας στενότερης επαφής με την τοπική κοινωνία της μικρής αυτής κοινότητας”.

 

3