Η τελευταία προσπάθεια του κ Αναστασιάδη και των επιτελαρχών του, να χυδαιολογήσουν ενάντια στην πρόταση Νικόλα Παπαδόπουλου για την επίλυση του ζητήματος των ΜΕΔ, ένα πράγμα αποδεικνύει: Την σαφή στόχευση του απερχόμενου Προέδρου να “λύσει” το ζήτημα με μαζικές εκποιήσεις και ξεπούλημα των ΜΕΔ σε επιθετικά funds.

Αν μάλιστα λάβει κανείς υπόψη του ότι η πρόταση του Νικόλα Παπαδόπουλου για το δημόσιο φορέα διαχείρισης των ΜΕΔ περιλαμβάνει και “κούρεμα δανείων” κατανοούμε την αγενή και εντός πλαισίων πολιτικής ηθικής αντίδρασης του Νίκου Αναστασιάδη. Η μεγάλη του έγνοια είναι να μην ενοχληθούν οι τράπεζες γι αυτό και κατέφυγε στις προσβολές  και στην απαξίωση.

 
Ο ίδιος άλλωστε έχει με σαφήνεια δηλώσει πως θεωρεί τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια, ένα πρόβλημα που κάθε δανειολήπτης οφείλει να διευθετήσει μόνος του με την τράπεζα του. Πιθανώς ο ίδιος είτε αδυνατεί, είτε δεν θέλει να αναγνωρίσει τους μακροοικονομικούς κινδύνους που ενέχει αυτή η προσέγγιση.

Έναντι αυτής της αντικοινωνικής και επικίνδυνης για το λαό στρατηγικής, μοναδική διέξοδος είναι η πρόταση του Νικόλα Παπαδόπουλου για τη δημιουργία δημόσιου φορέα διαχείρισης των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων. Ενός φορέα που στόχο θα έχει τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και την προστασία των δανειοληπτών και των εγγυητών που λόγω κρίσης αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.