Η σημερινή υπερχείλιση του ποταμού Πεδιαίου καταδεικνύει την αδιαφορία των τοπικών αρχών που έχουν ευθύνη για την καθαριότητα του ποταμού, φέρνει στο φως την ζημιά που προκάλεσαν οι παράνομες και ατιμώρητες επεμβάσεις, ενώ υπενθυμίζει σε όλους μας την ευθύνη που έχουμε απέναντι στο περιβάλλον.

Εδώ και χρόνια, το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καταγγέλλει με τον πιο έντονο τρόπο τις διαχρονικές παράνομες επεμβάσεις που έγιναν στην κοίτη του ποταμού Πεδιαίου π.χ. στην περιοχή του Θ.Ο.Ι στην Λακατάμια.

Προειδοποιήσαμε ότι αναμένεται πως οι επιπτώσεις θα είναι αρνητικές και μη ανατρέψιμες για το φυσικό περιβάλλον κάτι που φυσικά, επηρεάζει και την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής.

Η απουσία όμως των αρχών, η απληστία ορισμένων σε συνδυασμό με την έλλειψη καθαριότητας από τις τοπικές αρχές, αλλά συνάμα η έλλειψη περιβαλλοντικής συνείδησης, έφεραν το σημερινό αρνητικό αποτέλεσμα. Ο ποταμός απέβαλε ελαστικά αυτοκινήτων, μπάζα, σιδερικά, πλαστικά, σφουγγάρια, βαρέλια και ένα σωρό άλλο σκουπίδια.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλεί άμεσα τους εμπλεκόμενους να συνεργαστούν άμεσα με τις τοπικές αρχές και να προβούν σε διορθωτικά μέτρα, διαφορετικά την επόμενη φορά ίσως έχουμε χειρότερα προβλήματα.