Ένα δεύτερο lockdown επιβάλλεται στο νησί, δείχνοντας έτσι μια σειρά από προβλήματα όσον αφορά διαχείριση του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού από την Κυβέρνηση. Αυτό καθιστά πλέον επιτακτική ανάγκη την αναθεώρηση της διαδικασίας με την οποία το Κράτος λαμβάνει εκείνες τις αποφάσεις όσον αφορά ορισμένες πτυχές που αφορούν τη διαχείριση της απειλής για τη δημόσια υγεία και την οικονομία.

Ήγγικεν πλέον η ώρα, εφαρμογής διαδικασιών διαβούλευσης της Βουλής και των κομμάτων με την Κυβέρνηση, εντός φυσικά του πλαισίου που καθορίζει η αρμόδια επιστημονική επιτροπή.

Έτσι θα δίνεται η δυνατότητα στη Βουλή να συμβάλλει έμπρακτα στην προσπάθεια για μια επιτυχή διαχείριση της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, αλλά επίσης και να υποστηρίξει με το σωστό τρόπο τους πολίτες και τις επιχειρήσεις που θα πληγούν από τα περιοριστικά μέτρα.

Πέραν τούτου, ΟΚΥπΥ και Κυβέρνηση οφείλουν να εξεύρουν άμεσες λύσεις που να υποστηρίζουν τις δομές δημόσιας υγείας αλλά και να προωθήσει τεχνολογικές λύσεις που να επιτρέπουν σε ορισμένες επιχειρήσεις να λειτουργήσουν με κάποιους περιορισμούς αλλά και για γρήγορη απολύμανση. Η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου δεν μας αφήνει περιθώριο για χαλάρωση.

Με τα μέτρα τα οποία έχουμε ήδη βάλει σε εφαρμογή πολύς κόσμος έχει χάσει τα εισοδήματα του και αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Οι καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και τα χρέη συνεχίζουν να υπάρχουν και γι αυτό είναι απαραίτητο να στηριχθούν με σοβαρά μέτρα εφόσον τώρα γίνεται νέος προϋπολογισμός και γνωρίζουμε την κατάσταση.

Σαν Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θα κάνουμε ότι μπορούμε για να στηριχθούν οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις που έχουν πληγεί.