Ο Μουσταφά Ακιντζί συνεχίζει απρόσκοπτος την προβολή των θέσεων του για συνδιαχείριση του κυπριακού φυσικού αερίου, μιας και η κυπριακή ηγεσία με την στάση της του αφήνει περιθώρια να παίζει το παιχνίδι του.

Επιθυμία του, όπως είπε εκ νέου, είναι να αναβληθούν οι έρευνες από την κυπριακή δημοκρατία ή να δημιουργηθεί μια κοινή επιτροπή για το αέριο, συμπληρώνοντας ότι ως Τουρκοκύπριοι δεν πρόκειται τάχα να αφήσουν στο κενό την ισότητα, την ελευθερία και την ασφάλεια τους.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών επαναφέρουμε το θέμα της σύγχυσης που επικρατεί στην κυπριακή ηγεσία σε σχέση με τον δρόμο που θα ακολουθήσει το κυπριακό φυσικό αέριο. Αφενός η κατάσταση αυτή υποδηλώνει την έλλειψη σοβαρότητας απέναντι στο θέμα του φυσικού αερίου, αφετέρου επιτρέπει στον Μουσταφά Ακιντζί να αλωνίζει εκφράζοντας ποικίλες θέσεις και ιδέες σε σχέση με το κυπριακό φυσικό αέριο.

Πάντως τα ερωτήματα που θέσαμε ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, ακόμη δεν έχουν βρεί απαντήσεις.

Θα ακολουθήσει το δρόμο της ηπειρωτικής Τουρκίας όπως ζήτησε ξανά με επιμονή ο κ. Ακιντζί και που φαίνεται να ευνοούν ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ; Θα καταλήξει στην Αίγυπτο και στα τερματικά της όπως ετοιμάζεται να υπογράψει σχετική συμφωνία η κυβέρνηση;

Θα οδηγηθεί σε τερματικό στην Κύπρο όπως σχεδιάστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, σχέδιο το οποίο κάποτε κάποτε θυμάται το ΑΚΕΛ; Θα πάει στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας και Ιταλίας όπως σχεδιάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση;

Η ασυνεννοησία μέσα στη κυπριακή ηγεσία για το μείζον αυτό θέμα είναι πρωτοφανής.