Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν τις τελευταίες ώρες φωτογραφίες με γιατρούς και νοσηλευτές να βάζουν  σακούλες σκουπιδιών στα πόδια για να προστατευτούν στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου τις οποίες ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Μονάδας του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου και αντιπρόεδρος της συνδικαλιστικής οργάνωσης των γιατρών του Δημοσίου κ. Άδωνις Ελευθερίου.

Η έλλειψη ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού για τους επαγγελματίες υγείας και άλλων αναλωσίμων ειδών, οδήγησε σε αυτή την κατάσταση τους γιατρούς στο Νοσοκομείο Πάφου. Ο ΟΚΥπΥ από την άλλη διαβεβαιώνει ότι, υπάρχει η απαραίτητη επάρκεια αναλωσίμων ειδών και ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού στις αποθήκες του για τους επαγγελματίες υγείας, τους ασθενείς και για τα νοσηλευτήρια.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε απαράδεκτο να καταγράφονται περιστατικά έλλειψης εξοπλισμού για τους επαγγελματίες υγείας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Καλούμε τις αρμόδιες αρχές όπως διερευνήσουν άμεσα την εν λόγω καταγγελία. Είναι επιτακτική ανάγκη να καλυφθούν οι ανάγκες των επαγγελματιών υγείας στα δημόσια νοσοκομεία.

Με την ευκαιρία θέτουμε το ερώτημα για τους αναπνευστήρες που ανακοινώθηκε ότι θα στείλει το Ισραήλ στη Κύπρο. Τι έγινε;  Έχουν σταλεί και εγκατασταθεί;  Έχει εκπαιδευτεί προσωπικό στη λειτουργία τους;