Ποσό ύψους €3,2 εκατ. ενέκρινε μέχρι στιγμής το Υπουργικό Συμβούλιο ως οικονομική βοήθεια σε 37 συγγενείς θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας «Helios» στους οποίους περιλαμβάνονται και ανήλικοι που έχασαν τους γονείς τους.
 
Σύμφωνα με γραπτή ενημέρωση που έτυχε η Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, κατόπιν ερώτησης του βουλευτή Γιώργου Περδίκη, το Υπουργικό Συμβούλιο, μετά από σχετική εισήγηση που υποβλήθηκε από την Επιτροπή Ανθρωπιστικών Ζητημάτων, ενέκρινε κατά χάριν οικονομική βοήθεια συνολικού ύψους €3.237.000 σε 37 συγγενείς θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας της εταιρείας «Helios Airways Ltd» εκ των οποίων τα εννέα πρόσωπα είναι ανήλικοι. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με βάση τις εν λόγω αποφάσεις, η οικονομική βοήθεια εγκρίθηκε για να καταβληθεί σε πέντε ισόποσες ετήσιες δόσεις από το 2016 έως και το 2020 με εξαίρεση ποσά κάτω των €25.000, τα οποία καταβλήθηκαν σε μία εφάπαξ δόση εντός του 2016 και ποσά από €25.001 έως €50.000 που καταβλήθηκαν σε δύο ισόποσες δόσεις το 2016 και το 2017.
 
Τονίζεται ότι ένα μεγάλο μέρος αυτών των χρημάτων που το κράτος καταθέτει με δόσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς συγγενών θυμάτων της «Helios» χάθηκαν στο κούρεμα των καταθέσεων το 2013 και από τα αξιόγραφα της Λαϊκής Τράπεζας και της Τράπεζας Κύπρου. Οι αποζημιώσεις που έλαβαν συγγενείς θυμάτων και δη παιδιά για τον χαμό των γονιών τους δεν εξαιρέθηκαν από το κούρεμα των καταθέσεων, με αποτέλεσμα το Υπουργικό Συμβούλιο να αποφασίσει την επιστροφή τους με τον τρόπο αυτό.
 
Πηγή: Φιλελεύθερος – Μιχάλης Χατζηστυλιανού