Ο Πρόεδρος και Βουλευτής των Οικολόγων κ. Γιώργος Περδίκης, η Επίτροπος Περιβάλλοντος κα. Ιωάννα Παναγιώτου και μέλη της Επαρχιακής Επιτροπής Οικολόγων Λάρνακας, συμμετείχαν σε εκδήλωση που οργανώθηκε από το Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού, με θέμα τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία και πιθανές επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Μενεού.

Οι κάτοικοι δικαιολογημένα ανησυχούν για την υγεία τους και τις πιθανές επιπτώσεις από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Εκτός από την Επίτροπο Περιβάλλοντος κα. Ιωάννα Παναγιώτου, ομιλητές ήταν και οι Δρ. Αδάμος Αδάμου Πρόεδρος Επιτροπής Περιβάλλοντος Βουλής των Αντιπροσώπων και κ. Γιώργος Κωμοδρόμος Διευθυντής Τμήματος Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών ζητά όπως:
Την αφαίρεση του όρου από το Διάταγμα του Υπουργού Εσωτερικών που «υποχρεώνει» τις εταιρείες να κρύβουν τις κεραίες τους, όταν αυτές είναι κοντά σε σχολεία και βρεφοκομία.
Καθοριστούν χαμηλότερα όρια όσον αφορά τις ηλεκτρομαγνητικές εκπομπές αλλά και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τα ανώτατα όρια που καθορίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αναθεώρηση και τροποποίηση της εντολής 3 του 2006 ώστε να υπάρχει εφαρμογή της αρχής της συνετής αποφυγής.