Σε πρόσφατες συναντήσεις με τους Υπουργούς Οικονομικών και Γεωργίας κ. Γεωργιάδη και κ. Κουγιάλη αντίστοιχα, το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών επανέφερε το πάγιο αίτημα για προώθηση της εφαρμογής του νομικού πλαισίου που αφορά την προστασία και ευημερία των ζώων στην Κύπρο. Στις συναντήσεις είχαν παραστεί και οι εκπρόσωποι των φιλοζωικών οργανώσεων κα. Μαίρη Αναστάση και κ. Ντίνος Αγιομμαμίτης.

Συγκεκριμένα, ζητήσαμε στοχευμένα όπως προωθηθεί η επαναφορά συγκεκριμένων κονδυλίων των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών στον προϋπολογισμού για το 2015 που αφορούν τις χορηγίες προς τα καταφύγια των ζώων και το πρόγραμμα χορηγίας για στειρώσεις γάτων. Τα δύο άρθρα (κεφάλαιο 12.04 άρθρο 4095 και κεφάλαιο 12.04.11) προνοούσαν ποσό 50.000 και 150.000 ευρώ αντίστοιχα.

Με αυτό το μικρό, συγκριτικά με το σύνολο του προϋπολογισμού, ποσό, ενεργοποιούνται δυνάμεις της κοινωνίας (εθελοντικές οργανώσεις και άτομα) οι οποίες παράγουν έργο πολλών εκατομμυρίων που διαφορετικά θα το επωμιζόταν το κράτος. Εξάλλου οι δράσεις των εθελοντών μπορούν να «πυροδοτήσουν» με αφετηρία τις χορηγίες αυτές, χορηγίες από ιδιωτικούς φορείς.

Οι δύο Υπουργοί επέδειξαν ενδιαφέρον και κατανόηση στο αίτημα των Οικολόγων για ενίσχυση μέσω του προϋπολογισμού του έργου των φιλοζωικών οργανώσεων. Ευελπιστούμε ότι η κατανόηση τους θα μετατραπεί και σε πράξεις.

ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΣΤΩΝ