Ο αγώνας κατά της απόφασης του Προέδρου της Δημοκρατίας ο οποίος προχώρησε στην αναπομπή του νόμου που κατέθεσαν το ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ μαζί με τα κόμματα ΔΗΚΟ, ΣΥΜΜΑΧΙΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ και ψήφισε η Βουλή ενάντια στις άδικες εκποιήσεις περιουσιών, συνεχίζεται.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εμμένουμε στη θέση ότι οι τράπεζες οφείλουν να επιλέγουν τον δρόμο των δίκαιων και βιώσιμων αναδιαρθρώσεων αντί των εκποιήσεων και με την νομοθεσία αυτή δεν έχει αφαιρεθεί το δικαίωμα της τράπεζας – όπως το παρουσιάζει ο κ. Γεωργιάδης – να προχωρήσει σε εκποίηση ενυπόθηκης περιουσίας.

Αυτό θα είναι και το αίτημα μας στη διαμαρτυρία που προγραμματίζεται την Παρασκευή στις 10:30 το πρωί έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων από πολίτες, υπό τον τίτλο «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και αποτελεί συνέχεια της ειρηνικής διαμαρτυρίας της περασμένης Δευτέρας.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών απευθύνει πρόσκληση προς τα στελέχη, μέλη, φίλους αλλά και κάθε πολίτη να συμμετέχει στην διαμαρτυρία αυτή. Ζητούμε να δοθεί ένα μικρό εργαλείο άμυνας στους δανειολήπτες έναντι της τραπεζικής αυθαιρεσίας η οποία έφτασε στα ύψη μετά την ψήφιση από την πλειοψηφία της Βουλής των Αντιπροσώπων της τροποποίησης του νόμου τον περασμένο Ιούλιο.

Η πρόταση του ΔΗΚΟ, την οποία φαίνεται να υποστηρίζει και η Κεντρική Τράπεζα, όπως είναι αυτή τη στιγμή δεν είναι ικανοποιητική. Ουσιαστικά ψαλιδίζεται και υποσκάπτεται η προσπάθεια που είχαμε καταβάλει να δώσουμε εάν μικρής εμβέλειας και σημασίας όπλο στα χέρια των δανειοληπτών για να αντιμετωπίσουν την συντριπτική υπεροπλία των τραπεζών που τους έδωσε η Βουλή με τις άστοχες ενέργειες της τον περασμένο Ιούλιο.