Η Επαρχιακή Επιτροπή Λάρνακας του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών εκφράζει για ακόμα μια φορά δημόσια την έντονη δυσαρέσκεια της για τη συνεχιζόμενη ανοχή που δείχνουν η Κοινότητα Κιτίου και ο Έπαρχος Λάρνακας, ως προς τη δημιουργία και λειτουργία beach bar σε παραλία ωοτοκίας χελώνων στο Κίτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες που ετέθηκαν υπόψη μας αύριο Σάββατο 29 Αυγούστου, οι διαχειριστές του συγκεκριμένου Beach Bar, θα διοργανώσουν μέχρι πρωίας πάρτι στην άμμο, για να αποχαιρετήσουν την τελευταία πανσέληνο του καλοκαιριού. Αυτό θα είναι το τρίτο μεγάλο πάρτι που διοργανώνουν οι διαχειριστές του Beach Bar και αξίζει να σημειωθεί ότι στα δυο προηγούμενα, οι κάτοικοι των περιοχών Κιτίου και Περβολιών, είχαν υποστεί τεράστια ταλαιπωρία από τους εκκωφαντικούς ήχους που προέρχονταν από το συγκεκριμένο Beach Bar.

Εδώ δεν υπάρχει ο ελάχιστος σεβασμός στο συνάνθρωπο μας, πως είναι δυνατόν να υπάρξει σεβασμός προς τις χελώνες; Σημειώνεται ότι αυτήν τη χρονική περίοδο τα χελωνάκια βγαίνουν από τα αυγά για να τρέξουν μέσα στη θάλασσα; Θα φτάσουν προς το νερό ή θα χάσουν το δρόμο από τους δυνατούς ήχους και τα φώτα του πάρτι; Θα καταφέρουν να αποφύγουν πιθανά εμπόδια που θα παρουσιαστούν στο δρόμο τους ή θα τσαλαπατηθούν από τους συμμετέχοντες στο πάρτι;

Καλούμε δημόσια τόσο το Κοινοτικό Συμβούλιο Κιτίου όσο και την Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν άμεσα στην απομάκρυνση κάθε υποστατικού που υπάρχει στη συγκεκριμένη παραλία.

Καλούμε επίσης την Κυβέρνηση και τη Βουλή να νομοθετήσουν για το θέμα των beach bar και των beach party. Ήδη ακούγονται παράπονα από όλη την Κύπρο. Μέχρι και κίνδυνοι για την αεροπλοΐα αναφέρθηκαν ενώ δεν ξεχνούμε πως ένας νεαρός άνθρωπος έχασε τη ζωή του φέτος από ηλεκτροπληξία σε ένα τέτοιο beach party. Είναι καιρός η κερδοφόρα αυτή δραστηριότητα να τεθεί σε νόμιμα και ελεγχόμενα πλαίσια.