Πρόσφατα και ενόψει των κρίσιμων αποφάσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων που αφορούν τα δάνεια, τις καταθέσεις και εν γένει τις τράπεζες, απασχολεί την κοινή γνώμη το θέμα της σύγκρουσης συμφερόντων και του ασυμβίβαστου αυτών που θα πάρουν την απόφαση, δηλαδή των βουλευτών. Όλοι και όλες στην Κύπρο ξέρουν ότι το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ήταν και είναι πρωτοπόρο στα θέματα του ασυμβίβαστου των βουλευτών και της διαφάνειας στην πολιτική ζωή.

Έχουμε καταθέσει από το 2003 ρηξικέλευθα, προτάσεις για αλλαγή της νομοθεσίας και της νοοτροπίας. Όσον αφορά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των βουλευτών, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης σε χρόνο ανύποπτο (2015 – 2017) είχε ζητήσει όπως αυτά δηλώνονται στη δήλωση ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ και να δημοσιοποιούνται.

Επίσης, πρώτος ο κ. Περδίκης ζήτησε να δηλώνεται ακόμα και αν ο βουλευτής είναι εγγυητής σε ΜΕΔ. Πρώτος ο κ. Περδίκης είχε δηλώσει σε χρόνο ανύποπτο, ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και της Ολομέλειας, ότι τυγχάνει να είναι εγγυητής σε δάνειο μικρής εταιρείας, το οποίο τα δύο τελευταία χρόνια έχει καταστεί μη εξυπηρετούμενο.

Τα στοιχεία βρίσκονται στη διάθεση του οποιουδήποτε. Όσοι αυτές τις μέρες ρίχνουν λάσπη και διαβάλλουν ισοπεδωτικά τους πάντες, οφείλουν να γνωρίζουν την διαφορετική και εναλλακτική στάση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

* Επισυνάπτονται τα έγγραφα.

29_10_15_ΑΠΑΝΤΗΣΗ_Γ._ΟΜΗΡΟΥ_ΣΕ_Γ._ΠΕΡΔΙΚΗ.pdf

ΝΟ._258_Γ._ΟΜΗΡΟΥ_ΕΦΑΡΜΟΓΗ_ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ_44_ΤΗΣ_ΒΟΥΛΗΣ_ΤΩΝ_ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ_23_03_15.pdf

ΝΟ._470_Γ._ΟΜΗΡΟΥ_ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ_ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ_ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ_4_6_15.pdf

ΝΟ._711-17_ΑΠΑΝΤΗΣΗ_ΑΠΟ_ΔΗΜΗΤΡΗ_ΣΥΛΛΟΥΡΗ.pdfΝΟ._711_Δ._ΣΥΛΛΟΥΡΗ_ΠΟΘΕΝ_ΕΣΧΕΣ_16_8_17.pdf

ΝΟ._711-17_ΑΠΑΝΤΗΣΗ_ΑΠΟ_ΔΗΜΗΤΡΗ_ΣΥΛΛΟΥΡΗ.pdf

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ_ΒΟΥΛΗΣ_12_3_15.pdf